Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 14: Full Body

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #14 voor thuis (en buiten)

Omdat het even geleden is dat we de laatste workout hebben geplaatst, hebben we vandaag een extra pittige WOD voor je. Uiteraard bepaal je zelf hoe hard je gaat, hij moet in principe dus voor iedereen te doen zijn.

 

We gaan een 20 minuten AMRAP (As Much Rounds and Reps as Possible) doen voor het hele lichaam. We beginnen eerst met een langere warming-up om de spieren wakker te maken. De warming-up van vandaag bestaat uit 4 Tabata's met steeds een minuut rust tussendoor.

Een Tabata houdt in dat je 8 rondes lang steeds 20 seconden werkt en 10 seconden rust hebt (en geen seconde langer). Treuzel niet bij de overgang van rust naar werk. Andersom mag uiteraard wel. Om een Tabata goed te timen is het makkelijk om de app Workout Timer te downloaden. Deze app heeft onder andere een ingebouwde Tabata-klok die om de 20 en 10 seconden een piepje geeft. Dit maakt het nog duidelijker als je de kantjes ervan af loopt. Uiteraard kun je de tijd ook gewoon zelf bijhouden op een stopwatch of met de secondewijzer van de klok of je horloge.


WORKOUT #14

Warming-up (15 minuten)

Tabata lunges L+R
1 min rust

Tabata push-ups
1 min rust

Tabata Russian twists
1 min rust

- Tabata squats


WOD

20 minuten AMRAP met de volgende oefeningen:

7 burpees
14 push ups
7 triple jumps
21 sit-ups

- Push-ups (CrossDit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie armen gestrekt).
- Burpees (CrossFit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie lichaam gestrekt en klappen boven je hoofd).
- Sit-Ups (voeten tegen elkaar. Tik in de lage positie de grond aan achter je hoofd en in de hoge positie de grond voor je voeten.


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #10 Workout #11 Workout #12
Workout #7 Workout #8 Workout #9
Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3