Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 7: Chest & Abs

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #7 voor thuis 


Vandaag doen we een eenvoudige workout die op het eerste gezicht makkelijker lijkt dan hij is. Hij duurt ongeveer een kwartier en zorgt voor een aangename pomp in je borst- en buikspieren.

 

De workout van vandaag bestaat uit push-ups en sit-ups. Twee trappen waarbij je de ene oefening bij het hoogste aantal reps begint en de andere bij het laagste. Je eindigt precies omgekeerd. De workout is voor een zo snel mogelijke tijd, dus vergeet je stopwatch niet te stoppen nadat je de laatste sit-up gedaan hebt. Dan kun je de volgende keer zien of je vooruitgang hebt geboekt door een snellere tijd neer te zetten.

Ondanks dat de workout vrij eenvoudig lijkt op het eerste gezicht, bestaat hij uit eindelijk uit behoorlijk wat reps, 420 om precies te zijn. Pas dus op dat je niet te fanatiek begint, maar deel vooral de push-ups vanaf het begin op in kleinere setjes. Heb je later in de workout energie over, dan kun je altijd nog versnellen. Voor we beginnen doen we eerst een kleine warming up om de spieren te activeren:


WORKOUT #6

Warming-up

6 minuten EMOM met iedere ronde
8 sit-ups + 8 push-ups

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

Voor tijd:

20 Push-ups, 1 Sit-up
19 Push-ups, 2 Sit-ups
18 Push-ups, 3 Sit-ups

... Ga op deze manier door totdat...

2 Push-ups, 19 Sit-ups
1 Push-up, 20 Sit-ups

- Sit-ups (CrossFit standaard: voeten tegen elkaar. In de lage positie handen achter je hoofd tegen de grond, in de hoge positie handen voor je voeten op de grond)
- Push-ups (CrossFit standaard: borst tegen de grond in de lage positie en armen gestrekt in de hoge positie.)


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3