Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 4: Total Body

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #4 voor thuis 


De workout van vandaag is goed te overzien. 8 rondes voor tijd met eenvoudige oefeningen in niet te grote aantallen.

Laat je niet misleiden door het intro. Als je jezelf een beetje uitdaagt en voor een goede tijd gaat, dan kan dit best weleens zwaar worden. Vooral de burpees zorgen voor een verhoogde hartslag, houd hier dus rekening mee en doseer de snelheid waarin je ze doet.

8 rondes is te overzien, dus begin niet te voorzichtig, maar houd het tempo er vanaf het begin af aan lekker in. Niet voluit, maar laat zeggen op 70-80 procent van je max. Begin eerst met de warming-up van 6 minuten om de spieren die je in de workout gaat gebruiken een beetje te activeren.


WORKOUT #4

Warming-up

6 minuten EMOM
8 push ups + 8 air squats

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

8 rondes voor tijd met:

10 Push-ups
10 Air squats
10 Burpees
10 Air squats

- Push-ups (CrossFit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie armen gestrekt)
- Air squats (CrossFit Standaard: voor de lage positie je heupen laten zakken tot onder de hoogte van je knieën. Voor de hoge positie benen helemaal strekken).
Burpees (CrossFit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie lichaam gestrekt en klappen boven je hoofd)


Succes!

Wil je meer? Check dan ook:

Workout #5 Workout #6 Workout #7
Workout #1  Workout #2 Workout #3