Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 9: Total Body

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #9 voor thuis 


We starten de week met een AMRAP (as many rounds and reps as possible).  Het is een kortere workout van slechts 10 minuten en jij bepaalt het tempo. Hoe sneller je bent, des te hoger je score.

 

Tenzij je tempo in het begin te hoog ligt, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je na 5 minuten stil moet staan om bij te komen. En dat kost je tijd. Het is bij een AMRAP dus belangrijk om een tempo te kiezen dat je maximaal 10 minuten vol kunt houden. Weet je niet welk tempo dit voor jou is, begin dan iets rustiger en bouw je snelheid langzaam op, zodat je het beter kunt aanvoelen. Beter snel eindigen, dan te snel beginnen.

Je score zijn het aantal afgeronde rondes plus het aantal reps van de ronde die je niet binnen de tijd hebt kunnen afmaken. Schrijf je score op, zodat je de volgende keer dat je deze wod doet, kunt zien of je vooruitgang hebt geboekt.

Zoals altijd beginnen we met een kleine warming-up om de spieren te activeren.

WORKOUT #9

Warming-up

6 minuten EMOM met iedere ronde
8 sit-ups + 8 push-ups

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

10 minuten AMRAP. Eén ronde bestaat uit de volgende serie oefeningen:

15 lunges
10 push-ups
15 lunges
20 sit-ups

- Lunges: in de lage positie raakt de knie van het achterste been zachtjes de grond. In de hoge postitie kom je helemaal naar boven en zorg je voor een gestrekt standbeen.
- Push-ups (CrossDit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie armen gestrekt)
- Sit-ups (CrossFit Standaard: voeten tegen elkaar aan en de grond aantikken achter je hoofd en voor je voeten.)

Stel je timer in op 10 minuten en zorg dat je geen seconde stil zit tot de laatste seconde voorbij is. Iedere herhaling telt.


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #7 Workout #8
Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3