Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 12: Legs & Chest

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #12 voor thuis 


Armen, borst, billen en benen. De workout van vandaag bestaat uit acht ronden van 4 oefeningen. De bedoeling is om hem zo snel als je kunt af te ronden. 

 

De oefeningen zelf zijn standaard en eenvoudig, je hoeft daar tijdens de wod dus niet heel erg over na te denken. De moeilijkheid zit hem in het tempo. Ga je te langzaam, dan kost dat tijd. Begin je te snel en sta je halverwege buiten adem langs de kant, dan kost dat je misschien nog wel meer tijd.

Bouw het tempo dus langzaam op tot een snelheid waarvan je denkt die de resterende ronden is vol te houden. Maar wel zo, dat je het maar net gaat redden. Zoek constant naar de sweet spot. Voordat we beginnen doen we eerst weer een kleine warming-up.

WORKOUT #12

Warming-up

6 minuten EMOM met iedere ronde
4 burpees + 8 air-squats

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

8 ronden voor tijd met per ronde de volgende serie oefeningen:

10 push-ups
10 air-squats
10 burpees
10 air-squats

- Push-ups (CrossDit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie armen gestrekt).
- Air squats (CrossFit Standaard: voor de lage positie je heupen laten zakken tot onder de hoogte van je knieën. Voor de hoge positie benen helemaal strekken).
- Burpees (CrossFit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie lichaam gestrekt en klappen boven je hoofd).


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #10 Workout #11
Workout #7 Workout #8 Workout #9
Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3