Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 6: Abs

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #6 voor thuis 


Of we dit jaar nog met z'n allen op het strand liggen, geen idee. Dat neemt niet weg dat we gewoon aan die abs kunnen werken. Strand of geen strand, een sixpack voelt altijd goed.

 

Staat er wat spanning op je buispieren, dan zit je automatisch lekkerder in je vel en voelt je lichaam een stuk strakker; ondanks dat het resultaat niet direct zichtbaar is. Een paar goede workouts voor je core geven dus snel resultaat tussen je oren en dat motiveert. Genoeg reden om dat wasbordje in de maak vandaag, 5 ronden lang, eens goed te mishandelen. Doe je dit regelmatig en eet je gezond, dan komt die sixpack er echt wel.


WORKOUT #6

Warming-up

6 minuten EMOM met iedere ronde
10 sit-ups + 10 Tuck-ups

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

5 rondes voor tijd met:

10 Hollow rocks
10 V-ups
10 Sit-ups
15 Seconden hollow hold
1 minuut rust

- Sit-ups (CrossFit standaard: voeten tegen elkaar. In de lage positie handen achter je hoofd tegen de grond, in de hoge positie handen voor je voeten op de grond)
- Zorg ervoor dat je voeten niet te hoog van de grond komen bij de hollow rocks en de hollow hold. Ongeveer 30 cm is ideaal.
- Zorg bij de hollow hold ook dat je schouders van de grond zijn en niet alleen je voeten. Dit geldt natuurlijk ook tijdens het schommelen bij de hollow rocks.


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #4 Workout #5 Workout #7
Workout #1  Workout #2 Workout #3