Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 11: Chest & Core

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #11 voor thuis 


Na de korte spicy abs workout van Noah Ohlsen hebben we vandaag een wat simpelere workout voor je borst en je core. 2 oefeningen, 5 rondes en steeds een minuut pauze.

 

Ondanks dat er wel een minuut lang rust is tussen iedere ronde, is deze workout wel voor een zo snel mogelijke tijd. Van de rust kun je geen tijd afsnoepen, net als van de planks niet. Zelfs bij de push-ups valt er weinig te winnen als je ze steeds aan een stuk gesloten kunt afronden.

De tijdwinst die je tijdens de workout van vandaag kunt maken zit hem in de overgangen tussen de verschillende oefeningen in. Zorg er dus voor dat je geen rust tussendoor pakt, maar dat je direct overgaat naar de volgende oefening. De rust pak je wel tussen de rondes. Zoals altijd doen we eerst een korte warming-up om de boel wakker te schudden.

WORKOUT #11

Warming-up

6 minuten EMOM met iedere ronde
8 sit-ups + 8 push-ups

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

5 ronden voor tijd met per ronde de volgende serie oefeningen:

7 push-ups
30 seconden plank
7 push-ups
30 seconden plank
1 minuut rust

- Push-ups (CrossDit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie armen gestrekt)
- Plank: lichaam strak aangespannen in een rechte lijn en niet doorhangen, zowel bij de schouders niet als bij de heupen. Pas aan de andere kant ook op dat je je billen niet teveel omhoog duwt.


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #10
Workout #7 Workout #8 Workout #9
Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3