Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 2: Abs & Chest

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #2 voor thuis 


Fit zijn. Altijd al belangrijk, maar zeker nu belangrijker dan ooit. Omdat we steeds meer vraag krijgen naar goede “thuis” workouts, gaan we hier vanaf nu regelmatig een update plaatsen met leuke, uitdagende CrossFit-achtige workouts die je dus thuis kunt doen, in het park, op een afgelegen parkeerplaats of waar dan ook. Je hebt er in ieder geval niet veel voor nodig, behalve een gezonde dosis motivatie en natuurlijk een goede sportoutfit.

Na de wat langere workout van gisteren hebben we vandaag ook een full body workout voor je. Nu alleen geen EMOM, maar een workout die je zo snel mogelijk moet zien af te ronden. Inderdaad, deze workout is voor tijd.

Dit betekent overigens niet dat je gelijk vol gas moet gaan. Daarmee blaas je jezelf alleen maar op. Probeer een tempo te kiezen dat je vol kunt houden tot het einde van de workout. Heb je genoeg energie over om later in de workout te versnellen, dan kan dat altijd nog. De wod van vandaag is als volgt:

WORKOUT #2

Warming-up
Voor je start stel je de Workout Timer app onder Interval in op 6 ronden van 1 minuut.

6 minuten EMOM
8 push ups + 10 air squats

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD
Voor je begint reset je de stopwatch en druk je op start zodra je aan de workout begint. Vergeet hem niet op stop te zetten zodra je je laatste herhaling hebt gedaan. Schrijf je score op en kijk of je jezelf de volgende keer kunt verbeteren:

10, 9, 8, 7, 6, 5 , 4, 3, 2, 1 reps, rounds voor tijd

Burpees
Push-ups
Sit-ups

- Burpees (CrossFit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie lichaam gestrekt en klappen boven je hoofd)
- Push-ups (CrossDit standaard: in de lage positie borst tegen de grond, in de hoge positie armen gestrekt)
- Sit-ups (CrossFit Standaard: voeten tegen elkaar aan en de grond aantikken achter je hoofd en voor je voeten.)

Ronde 1 doe je alle drie de oefeningen tien keer, ronde twee doe je ze negen keer enz. Totdat je de laatste rep van de laatste ronde hebt gehad.


Succes!

Wil je meer? Check dan ook:

Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3