Free shipping from €45 (NL) €55 (BE & DE)

WORKOUT 8: "Dee"

flinck sportsokken crossfit workout voor thuis

FLINCK "CrossFit" workout #8 voor thuis 


De workout van vandaag heet "Dee" en is een benchmark workout. Dee is opgebouwd uit 4 identieke ronden. Je zult er wel even voor naar buiten moeten, want er zitten een paar korte 'sprintjes' in om je hartslag hoog te houden.

 

Dee heeft een beetje van alles. Het gaat erom dat je de 4 ronden zo snel mogelijk afwerkt, maar wel in een tempo dat je vol kunt houden. Dus zonder dat je halverwege stil komt te staan doordat je buiten adem bent. Begin niet te snel, maar bouw het tempo langzaam op. Liever snel eindigen, dan te snel beginnen en er halverwege achterkomen dat je niet meer kunt.

Zoals altijd beginnen we met een kleine warming-up om de spieren te activeren.

WORKOUT #8

Warming-up

6 minuten EMOM met iedere ronde
8 sit-ups + 8 push-ups

Bij een EMOM-workout (Every Minute On the Minute) begin je bij de start van iedere minuut aan  een oefening. Zodra je het aantal herhalingen volbracht hebt, rust je de resterende seconden van de minuut uit en begin je de daaropvolgende minuut met de volgende oefening.


WOD

4 rondes voor tijd met per ronde:

40 Air squats
30 Hand-release push-ups
20 Burpees
400 meter rennen

- Air squats: CrossFit standaard - benen gestrekt in de hoge positie en heupen onder parallel (gelijk aan of lager dan de knieën) in de lage positie.
- Burpees: CrossFit standaard - Borst tegen de grond in de lage positie. In de hoge positie maak je een sprongetje en klap je boven je hoofd in je handen. Zorg dat hierbij het lichaam gestrekt is.
- Hand-release push-ups: CrossFit standaard - borst tegen de grond in de lage positie en handen los van de grond. In de hoge positie zijn de armen gestrekt.)

Zoals gezegd is Dee een benchmark workout. Noteer je tijd dus aan het eind van de wod zodat je de volgende keer kunt zien of je vooruitgang hebt geboekt.


Succes!


Wil je meer? Check dan ook:

Workout #4 Workout #5 Workout #6
Workout #1  Workout #2 Workout #3